Loading Events

« All Events

Immigration Stories through Yiddish Autobiography

January 30 @ 2:00 pm - 3:30 pm

$35

אימיגראַציע: זיך אויסוואָרצלען, זיך געזעגענען אפֿשר אויף אייביק, נײַע חלומות און האָפֿענונגען…

אין דעם קורס וועלן מיר לייענען אויטאָביאָגראַפֿישע טעקסטן וואָס קאָנצענטרירן זיך אויף אימיגראַציע, געשריבן סײַ פֿון מענער סײַ פֿון פֿרויען פֿון דעם שפּעט נײַנצעטן ביז אין מיטן צוואַנציקסטן יאָרהונדערט, ווי למשל מרדכי אַלפּערסאָן (אַרגענטינע), מלכּה לי (אַמעריקע), פֿאַלק זאָלף (קאַנאַדע), און דבֿורה דיין (ישׂראל). גראַמאַטיק וועט גנעומען ווערן פֿון די שריפֿטן.

שבֿע צוקער האָט געלערנט און געהאַלטן רעפֿעראַטן װעגן דער ייִדישער שפּראַך, ליטעראַטור און קולטור אױף פֿינף קאָנטינענטן. זי איז אַ לאַנגיאָריקע לערערין אין דער אוריאל װײַנרײַך־פּראָגראַם אין דער ייִדישער שפּראַך, ליטעראַטור און קולטור בײַם ייִװאָ אין ניו־יאָרק. זי איז די מחברטע פֿון די לערנביכער ייִדיש: אַן אַרײַנפֿיר: לשון, ליטעראַטור און קולטור, באַנד 1 און 2 און איז 15 יאָר געווען דער אױספֿיר־סעקרעטאַר פֿון דער ייִדיש־ליגע װי אױך דער רעדאַקטאָר פֿון איר זשורנאַל אױפֿן שװעל.

Immigration: Uprooting, leave taking perhaps forever, new dreams and hopes. We will read autobiographical writings focusing on immigration, choosing from the memoirs of both male and female memoirists such as Mordkhe Alperson (Argentina), Malke Li (America), Falk Zolf (Canada), and Dvoyre Dayan (Israel), ranging from the late-nineteenth to the mid- twentieth century. Grammar to be studied will be drawn from these writings.

When:
For 6 sessions in total on Mondays, from January 9 to February 13, 2023
2:00 p.m. – 3:30 p.m. PT
4:00 p.m. – 5:30 p.m. CT
5:00 p.m. – 6:30 p.m. ET

Where:
Online via Zoom

Tuition:
$35 for each session or 6 sessions for $180

Learn more/sign up for this event

 

Details

Date:
January 30
Time:
2:00 pm - 3:30 pm
Cost:
$35

Venue

Zoom